Sunny Beach

Om det är badortsliv kombinerat med massor av party du letar efter så ska du definitivt bege dig till Sunny Beach. Det är ett modernt turistmål med allt vad det innebär och det finns ett brett utbud av nöjen, restauranger, nattklubbar, shopping och aktiviteter. Dessutom är priserna fortfarande låga så du får massor för pengarna när du turistar här.

Så ja Sunny Beach är ett riktigt partymecka under högsäsongen men det hindrar inte att det faktiskt även är barnvänligt. Det finns flera gröna oaser med lummig grönska och stränderna är väldigt långgrunda. Du hittar flera lekplatser med minitåg, hoppborgar och andra roliga saker för de små, så det är helt okej att semestra med småbarn även i Sunny Beach. Den långa sandstranden med sin gyllengula sand bjuder verkligen in till långa, lata dagar på stranden. Den är hela sex kilometer lång så någonstans får man alltid plats att lägga ut handduken och njuta. Förutom att bada i det härliga vattnet kan man utöva flera olika vattensporter eller bara slappa med en drink i skuggan. Här är det inte svårt att hitta ett café med solstolar och parasoller.

Om man är ute efter att shoppa billiga märkeskopior så är butikerna längs strandpromenaden ett måste. Här hittar du allt du kan tänka dig när det gäller kända och okända märken, inne i staden på gågatan finns det fantastiska småbutiker med inhemska varor granne med de mer turistiga affärerna. På andra sidan huvudgatan hittar du fantastiska basarer med allt mellan himmel och jord, dessutom har dem öppet sent så du behöver inte oroa dig för att inte hinna från stranden i tid.

I Sunny Beach så finns det ett väldigt brett utbud av restauranger, du hittar allt från kinamat till italiensk pizza och svenska köttbullar, däremot kan det vara svårt att hitta riktig bulgarisk mat. Vill man sedan gå vidare och festa till det så är det som sagt inga problem, det fullkomligt kryllar av barer, klubbar och det finns till och med kasinon. Så varför inte ta en avkopplande och festlig semesterresa till Sunny Beach?