Golden Sands

Golden Sands har något för hela familjen och för alla åldrar, det är verkligen en semesterort där du kan få allt på klassiskt chartervis. Stranden är lång, välskött och erbjuder massor av bra restauranger och nöjen.

Orten har ett grönt och frodigt landskap med massor av härlig grönska och natursköna områden, det är till och med så att områdena runt om är klassade som nationalpark. När du promenerar längs med strandpromenaden kommer du att hitta allt man kan önska av en semesterort. Det finns ett brett utbud av restauranger, butiker, små caféer, nattklubbar, barer och casinon. Shoppingen är bra, man kan köpa en hel del inhemska kläder och varor men störst är handeln med märkeskopior. Vill man bort en stund från myllret så kan man enkelt ta en utflykt till det vackra Varna, där hittar du en massa vacker arkitektur, shopping och caféliv. Varna är Bulgariens egen sommarhuvudstad, där går det att shoppa allt från märkeskopior till päls och guldsmycken.

När Bulgarien började bli ett resmål att räkna med så var det till Golden Sands de första turisterna kom. Sol och badortslivet började här och många tycker fortfarande att Golden Sands är det bästa resmålet i Bulgarien. Stranden är bred, fyra kilometer lång, välstädad och mysig, under dagtid är det här folk samlas för att bada, sola och göra andra vattenaktiviteter. Dem har en hel del olika vattensporter man kan prova på om man inte bara vill ligga och lata sig i sanden hela dagen. Om man vågar kan man prova på något som liknar flygande mopeder, som en byggnadsställning med propeller på. Det finns även omvänd bungyjump om man vill ha lite fart och fläkt. För att slappna av ordentligt innan middagen kan man enkelt beställa en massage vid stranden och sedan ta en sötvattensdusch för att skölja bort saltet från havet.

På kvällar och nätter har Golden Sands ett härligt pulserande uteliv, ungdomar från hela Europa reser hit för att festa, sola, bada och shoppa. Under högsäsongen är det ganska livligt längs strandpromenaden och huvudgatan. Det finns inget som man kan kalla centrum eller stadskärna, snarare är det så att strandpromenaden är ett slags långsträckt centrum med massor av små gator upp bland husen. En del leder till små mysiga torg, en del till små planteringar och fler små butiker. Vill man bara promenera omkring en dag och upptäcka så är Golden Sands perfekt för detta. Man äter och dricker gott här för inte särskilt många slantar, det finns massor att välja på, inte minst från det Bulgariska köket. Det består av många mustiga köttgrytor, fisk och fräscha, matiga sallader med influenser från både Grekland och Turkiet.