Albena

Albena är ett fantastiskt paradis för familjer, det perfekta resmålet i Bulgarien för dig som reser med småbarn. Sandstranden är hela sexkilometer lång samt långgrund, och det finns massor av fina hotell som är prisvärda. Med sin lugna stadskärna kan man verkligen säga att det är ett familjeparadis, barerna är inte många och det finns nästan inga diskotek. Strandlivet är avkopplande och barnen kan nästan krypa ut i vattnet eftersom att det är så långgrunt.

15 kilometer norr om det kända Golden Sands hittar du denna vackra semesterby, gröna, vackra omgivningar och allting är väldig väl organiserat. Staden är endast uppförd för turismens skull och allt är välskött och mysigt. Om dagarna kan du och hela din familj ligga och njuta på stranden, det finns parasoll och solstolar för den som vill ha det. Känner man sig lite mer aktiv så finns det trampbåtar, hästar att rida på, vattenskidor och mycket, mycket mer. Bygg sandslott med dina barn och njut av långa, lata dagar på stranden i Albena. Längs med hela strandpromenaden hittar du massor av hotell i flera olika prisklasser.

Något som gör att det kan se lite trist ut är att de flesta hotellen här är byggda under den så kallade kommunisttiden och dess arkitektur kanske inte var den mest färgglada. Men inuti är det mesta renoverat och fräscht. Det går att hitta riktigt bra boende för hela familjen när stranden utan att det kostar hela semesterkassan. I Albena får man verkligen lugna, rofyllda och mysiga kvällar. Det mesta stänger klockan elva på kvällen men det finns ett brett utbud av restauranger och tavernor där man kan äta och dricka riktigt gott.

Kort sagt är Albena ett riktigt semesterparadis för småbarnsfamiljer eller för dig som bara vill ha en lugn och avkopplande semester.