Turistorter

Albena

Detta är det perfekta resmålet i Bulgarien om man reser med en småbarnsfamilj. Det finns en otrolig sandstrand på hela sex kilometer med härlig gyllengul sand, det är långgrunt så det är verkligen perfekt bad för de små. Hit kan man åka om man bara vill ta det lugnt, bada och njuta av omgivningen det finns inte så värst många barer och nästan inga klubbar. Så vill man bara bort från det frenetiska nattlivet som utmärker ställen som Sunny beach så är Albena ett riktigt bra alternativ.


Balchik

Om du är ute efter ett ställe som ännu inte är helt turistifierat så är Balchik ett fantastiskt ställe att åka till. Här hittar man gammaldags charm och äkta romantik, det är bara att koppla av, njuta och sola och bada. Perfekt för par som vill komma ifrån och bara njuta av varandra, dessutom är staden väldigt välbevarad och här finns mycket att titta på.

Golden Sands

Detta är en av de riktigt stora semesterorterna i Bulgarien, hit kommer såväl familjer som ungdomar. Det finns massor av barer, caféer, restauranger och diskotek att välja mellan längs med strandpromenaden. Vill man ha billig shopping så hittar man det här med, det finns flera småbutiker med riktigt snygga märkeskopior och annat roligt. Stranden är flera kilometer lång och det finns massor av aktiviteter att göra, eller så ligger man bara i solen och slappar eller badar. Kort sagt den perfekta charterorten där både barnfamiljer och unga par och större grupper kan trivas.

Nessebar

Här hittar du mer än sol och bad, här finns det massor av intressant kultur och historia att beundra och lära sig mer om. Gamla stan i Nessebar fullkomligt sjuder av kultur och historiens vingslag känns klart och tydligt. Det går att sola och bada här med men det är hit man åker om man verkligen vill ha en del av Bulgariens rika historia och kultur till livs.

Sunny Beach

Detta är verkligen Bulgariens partyställe nummer ett! Hit åker det massor av ungdomar varje år, man vill ha sol och bad men även ett rikt klubbliv på nätterna. Stranden är lång, det finns massor av barer, restauranger, nattklubbar och caféer överallt. Så ska man på semester med småbarn kanske inte detta är det bästa stället att åka till. Vill man däremot ha en riktigt våt partyresa så kan vi verkligen rekommendera Sunny beach.

Mer om alla dessa underbara platser kan du läsa om på respektive undersida som kommer upp här allt eftersom. Bulgarien har verkligen något för alla, dem behöver dig som turist och du behöver Bulgarien.